21/2/07

Dos polacos a la Lapònia!!!!!

Doncs això, que aprofitant el temps que dóna estar sense treballar en Kanu i jo varem anar dimarts a escalar!!!! L'agosserat del Kanu va proposar fer la via Lapònia de la Portella Superior a Agulles (Montserrat). Com sempre varem començar a pujar a una hora raonable (a les 13h!!!!!) i varem acabar el rappel a les 17:45h. Això sí, varem disfrutar del dia que és del que es tractava i de la tranquilitat d'estar sols a Montserrat (si mes no això semblava).

Us passo un link a la ressenya i la meva "piada" de la mateixa.

Piada:
L1: Es surt d'una cova preciossa. El problema es que el tram de la cova és un V/Ao però la roca és una merda i tant el Kanu, que la va fer de primer, com jo no havíem fet mai tants Ao!!!! Una vegada es surt de la cova perfecte.
L2: Maquíssim. I no per que el fes jo de primer. Només hi ha un pas que pot ser de 6a però que si t'apures agafes la cinta i avall que fa baixada.

L3: Igual de maco però abans de la R hi ha un tros de 6b (corroborat pel Kanu que el va fer de primer) que és mortal. El Kanu se'l va currar de primer improvissant uns estreps amb el mans lliures. Segons la ressenya es fa fàcil en tres Ao. I una merda, que jo de segon vaig petir.

L4, L5: ja es feia tard així que els vaig fer seguits. Fins aquí la via està hiper cosida a xapes. A partir d'aquí es deurien acabar!!!! No obstant val a dir que en el L4 no hi calen per la dificultat, però si per saber la direcció on es troba la R ja que hi ha un aleje de més de 20 metres!!!! El darrer llarg és curt i vertical però hi ha molt bon canto. També hi ha una mica d'aleje però les ganes d'acabar i el fred fan miracles.

Rappel: per la cara oposada on arribem (mirant al coll de la Portella) hi ha una anella i es fa en dos trams de 20-30 metres. Es pot fer per on es puja però el rappel és de 50m i si portes una única corda com era el cas...

Conclussió: el tram de la cova una p... merda. La resta, molt maco i millor portar estreps pel pas de 6b del tercer llarg o ser un crack.

1 comentario:

Kanu dijo...

Ve, que dir d'aquesta via que no hagi dit ja en kotako!! Doncs confirmant lo que el meu company de cordada ha explicat, el primer tram de la cova es força fastigos, pero el seguents llargs paguen la pena, encara que vaig haver de fer uns cuants A0 al tram de 6a+/6b. Pero, en definitiva, penso que es una via que encara que només sigui per les vistes que hi ha al cim, s'ha de fer.

Ara, pero, només penso en la pròxima via!! i sobretot, en la fita final, la punsola-reniu al cavall bernat!

Apa! Com diu l'amic kotako! Carpe diem!