24/5/07

Primera parada: NY

Sembla mentira que faci ja mes d'una setmana que vaig aterrar a NY. Quins nervis i quina por alhora d'agafar l'avio. Hi havia una part meva que hagues desitjat que l'avio fes mitja volta!!!!
La primera imatge es l'autobus des de JFK fins a Manhattan on a la tele hi posaven el Coche Fantastico amb el Kid i el Michael!!! Per sort, trobar l'alberg va ser facil.

Recordo quan em vaig aixecar que estava colapsat. No sabia que fer ni que collons fotia jo alla. Vaig anar a Central Park a que em toques l'aire i llegir una mica la guia que encara no havia obert. A partir d'aqui tot sobre rodes.

NY es una ciutat plena de contrastos, de gent de tot arreu, de colors, de llum, d'olors, d'art,... Crec que hi ha de tot i alhora no hi ha res en particular que destacaria.


He passejat pel Bronx tot sol (de dia, of course). He jugat a basquet i escoltat gospel i jazz a Harlem, jugat a
Voleiball aprop de Wall Street amb els executius alhora de dinar, passejat pel Soho, Chinatown, East Village, Wall Street. Pujat a l'Empire State, al Rockefeller Center. Atravessat el pont de Brooklyn, visitat el MoMa (hi ha mes Picazzos i Dalis que a Espanya), el Metropolitan (encara hi era la exposicio sobre BCN), entrat al Guggenheim i a varis mes. La zona zero, el ferry a Staten Island per veure la raquitica estatua de la llibertat. He anat a dos espectacles de treare a Broadway (gratis!!!!). He gaudit de l'espectacle de llum de Time Square i de la ciutat al vespre. Alguns dies he menjat be, altres hotdogs i demes porqueries... Tambe he fet pic-nic a Central Park veient a tots jugant a futbol america, amb el disc o prenent el sol.

En fi, imagino que el que qualsevol turista hagues fet. Pero passat aquest impas necessito canviar el xip per que fer de turista esta be. Pero no em vull passar tres mesos tirant fotos!!!!!

He conegut gent a l'alberg que ja han marxat: l'Anderson (Brasiler), l'Emmanuelle (francesa) i la Coty (xinesa).
Pero la principal troballa va estar la Deborah al metro. Va ser al tercer dia d'arribar. Es va seure al meu canto i en tres parades em va convidar a dinar al dia seguent. I en el dinar em va convidar a quedar-me a casa seva que esta al centre del meollo. Pels mal pensats, nomes una amiga!!!!! Es frrelance, te la seva propia empresa, es dedica a invertir els calers d'altres companyies i a treure beneficis. Total que esta forrada i a mes coneix a tota l'alta societat de NY. Ahir la vaig acompanyar a una reunio de l'America-French Foundation on el consul feia un balanc de les darreres eleccions a Franca. En el cocktail posterior em va presentar a no se quanta gent important que no tinc ni idea de quins erens. La situacio era esperpentica ja que tots trajats i jo amb bambes, texans i una camisa que un advocat amic seu que es gay em va deixar. Tot plegat com pretty woman pero a la inversa.

Tambe vaig coneixer en el Metropolitan a una guarda, Michelle, que les seves primeres paraules van ser: "no photos sir". Donat que estava a la exposicio de BCN li vaig dir que era catala i ens vem fer amics. Resulta que li encanta viatjar i abans d'ahir varem passar el dia junts per llocs "no turistics" de NY. Es la tipica americana XXL amb tota mena de tics pero forca simpatica.

Total, que no em puc pas queixar. Aquesta tarda agafo un tren a Washington. Volia anar a boston pero aquest cap de setmana (divendres i dilluns) son festa nacional i estan els albergs a tope. Aixi que la idea es estar uns dies a WAS i despres tornar a NY per poder continuar pel nord (Boston, Niagara, Toronto...). Pero nomes es una idea.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Però et queda alguna cosa per veure?? Sabia que xerraves amb qualsevol però estic al.lucinada!!! Quina capacitat per conèixer gent!!
Un petonàs!!!
L+

TR dijo...

aaaaaghhhhh!

Primer havia llegit el post dels waxinguays..i ara això!!!

Tio ke makina que ets!!!

No se´què hauria passar al metro de Madrid, que és de recorregut circular.....

TR