24/7/07

Yosemite: ei bou, anem a trepar!!!!!

En Dimitri es un fumador empedernit. Fuma uns 30 cigarrets al dia. Sortim de San Francisco a les 4am i arribem a Yosemite a les 8.30am. Anem al camp4, al dels escaladors i com ja es habitual, trobem plaça. A peu del Capitan!!!!!!
El piassatge es apabullador. A mes hi ha totes les advertencies de no deixar res de menjar ni res que faci olor a l´abast dels osos que ho fa encara mes interessant. L´ambient al camp4 es fantastic. Esta ple d´escaladors.

Decidim anem a fer un treck a les catarates. Son varies milles de pujada i en Dimitri rapidament es cansa. A mes a cada pausa descansa fumant un cigarro. Em cau de puta mare pero aixi no arribarem mai. Decidim trobar-nos al camp4 i anar cadascu al seu ritme. Les vistes des de d´alt son espectaculars amb el Half Dome dominant el paissatge.

El dia esta be pero jo vull trepar, que estic a Yosemite!!! Poso un post en el taulell d´anuncis buscant partner pero no hi ha sort. Es fa fosc. Passejant pel camp4 sento dues noies parlar catala. Resulta que han vingut a escalar, acaben d´arribar i tambe van un xic perdudes. En dos minuts s´ajunta a la conversa un altre catala. Tambe escala i porta 10 dies. Esta amb dos catalans mes que han estat escalant el Capitan durant 3 dies i dema descansaran. Amb la qual cosa podrem utilitzar el seu material. De puta mare. Dema a trepar!!!!!!!!

Quedem a les 6.30am. Resulta que les noies son unes maquines i pujen 8a+ a vista. Ambdues son de Mallorca, una es diu Ruth Planells que ha estat sotscampiona d´Espanya i parella de l´Andrada 8 anys i l´altre Neus. El noi es diu Edgar, es de BCN i es guanya la vida com a monitor d´esports (parapent, submarinisme, escalda...). Ells fan primer una via llarga i despres fem tots 4 esportiva. Escalo en top rope 3 vies. Que diferent que es la roca i el tipus d´escalada aqui. Fissures, has de posar les mans fins al fons, placa... Pero estic en bones mans. M´assegura la Ruth i l´Edgar i jo asseguro a la Ruth. Al migdia ens banyem al riu i al vespre sopem amb els altres dos nois catalans que han escalat el Capitan (Pau Gomez alias piuet i David Sanabria) i el Dimitri. Es l´aniversari del David i fotem una barbacoa i una bona festa per celebrar-ho.

Al mati les noies i l´Edgar marxen a escalar i el Dimitri i jo agafem el cotxe per anar a veure el mirador de la vall i les Sequoias (els arbres mes antics del mon, 2500 anys) i cap a San Francisco. Quina rabia no poder quedar-nos mes dies!!!! El temps sens tira a sobre i aquests americans condueixen molt lents. Hem de tornar el cotxe abans de les 19pm aixi que toca correr i avançar en linia continua. Quina cremada d´adrenalina. Estic segur que encara se´n recorden de la meva familia.

Arribem pels pels. A dormir a l´alberg i al mati cap a l´aeroport i cap a Rio via Houston!!!!!!

La Ruth i la Neus
El Half Dome
El Capitan. 900metres de roca per trepar. Increible.

Em prometo tornar a Yosemite en uns anys, quan tingui prou nivell, per passar-me unes setmanes escalant.

No hay comentarios: